Декларация за достъпност

Раздел I
Задължително съдържание

МБАЛ Чирпан ЕООД се ангажира да осигури достъп до сайта си в съответствие с чл. 58в от Закона за електронното управление и чл. 39 и 39а от Наредбата за общите изисквания към информационните системи, регистрите и електронните административни услуги.
Настоящата декларация за достъпност се отнася до:
сайта на МБАЛ Чирпан ЕООД на адрес: http://rab.mbalchirpan.com/
Стандарт, който е спазен за осигуряване на достъпно съдържание:
EN 301 549 V2.1.2 (2018-08)

  1. Статус на съответствие:
    Частично съответства на изискванията на посочения стандарт поради несъответствията и изключенията, посочени по-долу.
  2. Неостъпно съдържание
    Несъответствията със стандарта EN 301 549 V2.1.2 (2018-08) на портала на Медицински университет – София (МУ-София) са описани по-долу в таблица Приложение 1.
Изискване на стандартаПояснения
Текстово представяне на нетекстовата информацияЧастично съответствие
В повечето случаи е спазено, с изключение на някои мултимедийни елементи
Алтернативно представяне на аудио и видео материалитеНеприложимо
Не се публикуват записи на аудио и видео материали
Осигурен е механизъм за установяване значението на абревиатури и съкращенияЧастично съответствие
Осигурен е механизъм за откриване и установяване значението на термини, идиоматични изрази, жаргон и др.Частично съответствие
Да не се представя текст във вид на изображениеЧастично съответствие
Частично осигурено, с изключение на банерите и сканираните документи

Дата на първоначално изготвяне на декларацията:
20.07.2024 г.

Дата на ежегодна актуализация (преразглеждане) на декларацията:
20.07.

Дата на актуализация на декларацията след извършена оценка и съществено преработване на уебсайта или мобилното приложение:
20.07.2024

Метод, използван за изготвяне на декларацията:
Самооценка, направена от лицето по чл. 1, ал. 1 или 2 от ЗЕУ, собственик на уебсайта/мобилното приложение

Обратна информация и данни за контакт:
Aдрес за предоставяне на обратна информация и предложения относно достъпността на този уебсайт,на следния адрес: mbalchirpan@gmail.com
пощенски адрес: МБАЛ Чирпн ЕООД
Чирпан 6200, бул. „Георги Димитров“
Връзка към форма за заявление за обратна връзка

Процедура по прилагане
На основание чл. 58г, ал. 1 от ЗЕУ в МБАЛ Чирпан ЕООД е определена следната процедура за разглеждане на сигнали:

  1. Сигнали, подадени по реда на Закона за електронното управление (ЗЕУ) за нарушения на изискванията за достъпност на съдържанието на портала на МБАЛ Чирпан ЕООД, могат да се подават лично или чрез упълномощен представител, на хартиен или електронен носител. Сигналите в МБАЛ Чирпан ЕООД се подават по следния начин:
    • По електронен път на адрес – mbalchirpan@gmail.com;
    • Чрез системата за обратна връзка на МБАЛ Чирпан ЕООД тук;
    • В Деловодството е на МБАЛ Чирпан ЕООД: гр. Чирпан 6200, бул. „Георги Димитров“ – на хартиен носител;
    • По пощата – на адрес: гр. Чирпан 6200, бул. „Георги Димитров“ за МБАЛ Чирпан ЕООД

Сигналите се регистрират в МБАЛ Чирпан ЕООД в деня на постъпването им и се разглеждат в срок до един месец от датата на регистрацията. В същия срок се подготвя и изпраща и отговорът, който съдържа: описание на предприетите действия и мерки за отстраняване на нарушението на достъпността и срокът, в който посочените нарушения за достъпност ще бъдат отстранени, или мотивиран отказ, в случаите когато искането е прието за неоснователно и незаконосъобразно.

Когато подалият сигнала е посочил електронна поща, отговорът се изпраща, подписан с удостоверение за квалифициран електронен подпис, а в останалите случаи – на хартиен носител, на посочения в сигнала адрес. Когато е посочен неверен или несъществуващ адрес, информацията се смята за получена от датата на изпращането ѝ.

  1. Жалби по реда на чл. 58г, ал. 2 от ЗЕУ за неизпълнение на изискванията за достъпност или за неспазване на процедурата за разглеждане на сигнали по т. 1, се подават до председателя на Държавна агенция „Електронно управление“, на адрес: ул. „Ген. Йосиф В. Гурко“ 6, София 1000, по електронен път на mail@e-gov.bg (с посочване на тема: „Жалба относно нарушението на достъпността на интернет страници“) или чрез пощенска услуга на хартиен носител на адреса на ДАЕУ – ул. „Ген. Йосиф В. Гурко“ №6, София-1000.
  2. Съгласно чл. 60а от ЗЕУ, контролът върху съответствието на съдържанието на интернет страниците и мобилните приложения с изискванията за достъпност по чл. 58в от ЗЕУ, се осъществява от председателя на Държавна агенция „Електронно управление“.

РАЗДЕЛ II

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО СЪДЪРЖАНИЕ

МБАЛ Чирпан ЕООД се ангажира да увеличи цифровата достъпност до сайта си като работи активно за подобряване на тяхната използваемост. В тази си дейност университетът се придържа към наличните стандарти, добри практики и нормативни изисквания към интернет страници и портали на държавната администрация.

Ако срещате затруднения докато работите с http://rab.mbalchirpan.com/ или част от съдържанието не е достъпно за Вас, моля свържете се с нас и опишете проблема – това ще ни помогне да поддържаме сайта във възможно най-добро състояние и да подобряваме достъпността му непрекъснато.

Дата на публикуване на уебсайта:
13.08.2024 г.